Assistep, de veilige trapassistent

De Assistep is een hulpmiddel dat beschermt u tegen vallen en zorgt er tevens voor dat u dagelijks, keer op keer zelfstandig de trap op en af kunt blijven lopen. Traplopen is voor sommigen erg lastig, maar een geweldige oefening om zo lang mogelijk fit, gezond en zelfstandig te blijven. We hebben de Assistep zo ontworpen dat het u veilige ondersteuning bied bij het op- en aflopen van de trap en u zo volledige bewegingsvrijheid geeft in uw eigen huis. De Assistep is ontworpen op de NTNU, een technische top universiteit in Noorwegen, samen met ingenieurs, zorgprofessionals en gebruikers.

De trap is één van de gevaarlijkste plekken in huis

Jaarlijks vallen enkele duizenden mensen van de trap en houden hier vaak verwondingen en/of breuken aan over, waarvan sommigen zeer ernstig. Van deze mensen zijn er tientallen die de val niet overleven en overlijden aan de gevolgen van de val. Aan de hand van onderzoeken zijn we gaan kijken naar een innovatieve en veilige oplossing om deze -soms ernstige- valpartijen te reduceren. Volgens een onderzoek van het CBS in 2015 bezochten alleen al ruim 8000 65-plussers de spoedeisende hulp na een val van de trap en kwamen helaas 268 mensen om het leven. Een trap is voor veel mensen lastig en één van de gevaarlijkste plekken in huis met betrekking tot vallen. De Assistep is een hulpmiddel om mensen met balans problemen, door ouderdom of ziekte, te ondersteunen zodat zij veilig maar zelfstandig de trap op en af kunnen blijven lopen.

Vraag vrijblijvende offerte aan!

“Ik heb weer een stuk van mijn vrijheid terug”

Bekijk de video

Eenvoudig te installeren

De Assistep is een modulair systeem dat, indien noodzakelijk, ter plaatse op maat gemaakt kan worden. We vervangen simpelweg uw huidige trapleuning door de Assistep rail en u kunt zonder extra obstakels weer veilig gebruik maken van uw trap. In de meeste gevallen zijn er geen extra bouwkundige voorziening nodig, mocht dit wel het geval zijn dan laten wij dit vooraf weten.

MEER WETEN?

Gebruikers en medici over de AssiStep

“Ik voel me weer veilig in mijn eigen huis”

Door de Assistep kan ik zelfstandig en op een veilige manier weer mijn eigen trap op- en aflopen. Bedankt, ik ben er erg blij mee!

Gebruiker van AssiStep

"Geweldig hulpmiddel ter ondersteuning bij het revalidatieproces"

Met de Assistep hebben we extra hulp gekregen om onze cliënten te helpen met revalideren en weer trap te kunnen lopen. Het gebruik van de Assistep is niet alleen veilig voor onze cliënten, maar ook voor onze medewerkers. Eén van onze cliënten was zo enthousiast dat zij meerder keren per dag wilde oefenen, zowel met een medewerker als zonder.

Therapeut van een revalidatiecentrum

“Mijn vrouw heeft weer een stuk zelfstandigheid terug”

Sinds een paar weken hebben wij de Assistep in huis, mijn vrouw kan nu zelfstandig traplopen en ik hoef haar niet meer zelf te ondersteunen. Maar misschien nog belangrijker, ik hoef ook niet meer bang te zijn dat zij uit balans raakt en van de trap af valt.

Fam. uit Etten-Leur

Hoe werkt de AssiStep?

U kunt eenvoudig het lichtgewicht beugel naar voren schuiven en uw volgende stap nemen door uw beide handen op het handvat te plaatsen en dit herhalen totdat u boven of beneden bent. In het geval dat u even moet uitrusten kunt u veilig op de beugel steunen net zoals bij een loophulpmiddel die gebruikt wordt op de vlakke vloer.
Veiligheid en design gecombineerd
Naast de veiligheid is er ook goed nagedacht over het design. De Assistep is zo ontworpen dat, nadat de beugel is ingeklapt, het niet anders lijkt dan een mooie trapleuning van Scandinavisch design.

INFORMEER NU

Veelgestelde vragen over de AssiStep

Wat kost de Assistep?

De Assistep is een stuk goedkoper in aanschaf en onderhoud dan een traplift, maar prijzen zijn net als bij trapliften afhankelijk van complexiteit van uw trap. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Wordt de Assistep vergoed/verstrekt door de zorgverzekeraar of WMO?

De Assistep is geen hulpmiddel dat valt onder vergoeding/verstrekking door de zorgverzekeraars.
Of de Assistep verstrekt wordt via de gemeente (WMO) hangt af van het beleid van de gemeente waar u woont en wij adviseren u dan ook dit voorafgaande aan de aanschaf even te checken. Vaak is het wel mogelijk om voor hulpmiddelen als deze uw PGB te gebruiken.

Wat is het maximale gebruikersgewicht?

De Assistep is ontworpen en getest voor gebruikers tot 120kg.

Wat is de levertijd?

Afhankelijk van uw situatie kan de Assistep kan in de meeste gevallen binnen één á twee weken geleverd en geïnstalleerd worden. En bij spoedeisende situaties soms nog sneller. De Assistep is een modulair opgebouwd systeem en wordt ter plaatse bij u op maat gemaakt. Het kan in sommige gevallen echter zo zijn dat er vooraf toch wat bouwkundige zaken aangepast moeten worden en dan kan de levertijd iets langer worden, maar uiteraard wordt u hierover vooraf geïnformeerd.

Kan de Assistep ook buiten gebruikt worden?

Op dit moment is de Assistep alleen geschikt voor gebruik binnenshuis.

Kan ik de Assistep ook (tijdelijk) huren?

Op dit moment werken wij hard aan de mogelijkheid om de Assistep ook te verhuren en zelfs tijdelijk, maar momenteel is deze optie nog niet beschikbaar. Indien u graag op de hoogte gehouden wilt worden kunt u dit laten weten via ons contactformulier of telefonisch.

Geschikt voor de meeste trappen

De Assistep kan gebruikt worden op rechte trappen en trappen met één of meerdere bochten. De Assistep moet altijd bevestigd worden aan een muur of vergelijkbare constructie. Om vast te stellen of de Assistep bij u geplaatst kan worden vragen wij altijd om een aantal foto’s van de trapsituatie bij u thuis. Bij twijfel komen we zelf ter plaatse de situatie bekijken.

INFORMEER NU

Vragen voor de zorgprofessionals

Voor wie is de Assistep geschikt?

In het algemeen kun je stellen dat de Assistep geschikt is voor alle mensen die al dagelijks gebruik maken van loophulpmiddelen en zichzelf onveilig en/of onstabiel voelen tijdens het traplopen. In diagnostische termen kun je spreken over mensen met MS, CP, Parkinson, COPD en mensen die herstellende zijn/revalideren na een beroerte, diverse operaties of verwondingen.

Is de hoogte van de beugel/handvat verstelbaar?

Ja, de hoogte kan na installatie aangepast worden op de gebruiker. Het hoogteverschil tussen top en laagste positie is ongeveer 30cm.

Kan ik de Assistep eerst een keer zien/proberen?
Ja dat kan! Uiteraard bent u altijd van harte welkom in onze showroom, maar indien gewenst komen we op afspraak naar u toe met een demo-unit en kunt u de Assistep zelf ervaren. Bel ons gerust op voor het maken van een afspraak.

Waar kan ik meer informatie vinden?

Via de onderstaande link kunt u de brochure downloaden. Heeft u specifieke vragen dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen via de contactpagina of een mail sturen naar: info@mbility.nl. Bellen mag natuurlijk ook! 076 7002004.

Download de brochure

Volg AssiStep op Facebook

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van de Assistep? Volg ons dan op Facebook.

VOLG ONS OP FACEBOOK

Andere handige hulpmiddelen