Hulpaandrijving voor rolstoelen

ZX-1

De ZX-1 is een dynamische elektrische hulpaandrijving die uw vastframe rolstoel in enkele seconden verandert in één van de coolste elektrische rolstoelen! Zijn krachtige motoren sturen u met behulp van een joystick moeiteloos de richting op waar u heen wilt. Of u nu rijdt op het trottoir, een geasfalteerde weg of het grasveld in uw tuin of park. Met zijn snelheid van 6,5 km p/u brengt hij u snel waar u wilt zijn.

De ZX-1 past zich aan uw rolstoel aan en niet andersom! En door de innovatieve grijpklem en actuator is hij binnen enkele seconden gekoppeld aan of ontkoppeld van uw rolstoel.

Zijn compacte, lichtgewichte en moderne vormgeving maken hem een lust voor het oog, maar nog belangrijker is de eenvoudige bediening die het mogelijk maakt om zonder enige hulp de ZX-1 te gebruiken.

Specificaties
Modern vormgegeven, lichtgewicht, optimaal wendbaar en eenvoudig in bediening.
Eenvoudig bedienbare joystick besturingsunit
Kan zowel rechts- als linkshandig gebruikt worden en armleuningen zijn in lengte verstelbaar.
Veilig anti-kantel mechanisme.
Zonder of met weinig instelwerk geschikt voor de meeste vaste manuele rolstoelen
Lucht gevulde rubberbanden voorzien van hoogwaardig profiel voor optimale prestaties
6,5 km p/u op zowel vlak als ruwer terrein
Spinergy 1

Spinergy, gevestigd in Carlsbad (Californië) is vooral bekend als producent van wielen voor wielrenfietsen en andere sportfietsen. Het merk kent wereldwijde faam onder amateur en professionele sporters. Hun expertise hebben ze in een later stadium ook gebruikt om rolstoelwielen te ontwikkelen en te produceren. Duizenden rolstoelgebruikers wereldwijd profiteren dagelijks van de innovatieve hoogstandjes van Spinergy. In 2010 ontwikkelde Pat Tallino, zelf al ruim 20 jaar rolstoelgebruiker, een speciale hulpaandrijving voor manuele rolstoelen. Pat Tallino heeft het ontwerp gebaseerd op zijn eigen dagelijkse ervaringen en in zijn ogen tekortkomingen aan andere hulpaandrijvingen. Met diverse patenten was de ZX-1 geboren! Pat Tallino, een echte techneut/ontwerper, zocht een manier om zijn uitvinding te verkopen en meer rolstoelgebruikers de enorme voordelen te laten ervaren van de ZX-1. Spinergy zag de ZX-1 als een geweldige uitvinding en heeft de rechten verkregen om de ZX-1 wereldwijd te verkopen en door te ontwikkelen. Nu 3 jaar verder heeft de ZX-1 zijn weg gevonden in de wereld en wint deze hulpaandrijving aan populariteit onder rolstoelgebruikers in Amerika en andere delen van de wereld.

De ZX-1 in actie