De Assistep is een mobiliteitsvoorziening die een belangrijke bijdrage levert aan het zelfstandig en veilig een trap op- en af te kunnen lopen. Het is een zeer praktisch hulpmiddel voor mensen die zich instabiel voelen bij het traplopen. De Assistep is hiermee een hulpmiddel waarvoor gekozen kan worden als alternatief voor de traplift.

De Assistep is het hulpmiddel voor bij u thuis. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor bij u thuis, neem dan contact op of vraag vrijblijvend een prijsindicatie aan.

Contact of Prijsindicatie

Assistep voor hulp bij het traplopen

Voor veel mensen met een lichamelijke beperking vormt het traplopen een grote uitdaging. Veel huishoudelijke ongelukken bij deze groep mensen vinden dan ook plaats door het verliezen van stabiliteit tijdens het traplopen. De Assistep is een hulpmiddel dat gebruikt kan worden voor extra ondersteuning gedurende het traplopen. Het bestaat uit een handleuning die geïnstalleerd wordt op de muur langs de trapopgang en een handgreep die u voortbeweegt over deze handleuning. De beugel is gemakkelijk in te klappen waardoor het geen opstakel is voor andere trapgebruikers. Op het moment dat u dreigt te vallen of uit balans zou raken, blokkeert het handvat automatisch om u te ondersteunen en te voorkomen dat u valt. Zo kunt u zelfstandig en veilig blijven bewegen in uw eigen huis. Tevens zorgt de Assistep ook om het lichaam gezond en sterk te houden. 

Assistep als alternatief van een traplift

De Assistep is ontworpen op de NTNU, een technische topuniversiteit in Noorwegen, samen met ingenieurs, zorgprofessionals en gebruikers. Dit hulpmiddel wordt onopvallend gemonteerd langs de trapopgang geeft ondersteuning en bewegingsvrijheid als u dat wilt en wanneer u dat wilt. De Assistep wordt dan ook veelvuldig gebruikt om mensen met balansproblemen of mensen die door ouderdom of ziekte moeite hebben met traplopen, te ondersteunen zodat zij veilig maar zelfstandig van de trap gebruik kunnen maken. Het is dan ook een toepassing die zeker overwogen kan worden als (voordeliger) alternatief op de traplift.

Traploophulpmiddel exclusief verkrijgbaar bij M’bility

De Assistep is een traphulp die exclusief verkrijgbaar is bij M’bility. Het is een modulair systeem dat, indien noodzakelijk, ter plaatse op maat gemaakt kan worden. We vervangen simpelweg uw huidige trapleuning door de Assistep rail en u kunt zonder extra obstakels weer veilig gebruik maken van uw trap. In de meeste gevallen zijn er geen extra bouwkundige voorzieningen nodig.

Contact

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of persoonlijk advies over de Assistep. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Onze medewerkers kijken graag persoonlijk met u mee welke oplossingen het beste aansluiten op uw behoeften. Desgewenst kunt u op afspraak deze voorziening komen bekijken in onze showroom. M’bility is gevestigd aan de Florijnstraat 8A, 4879 AH Etten-Leur. 

 Zomersluiting: 29 juli t/m 21 augustus 

Bekijk onze brochure