Er kan een situatie ontstaan dat het voortbewegen van een manuele rolstoel te zwaar wordt voor de gebruiker. Het voortbewegen van een rolstoel vraagt toch enige spierkracht en souplesse. Dit is echter niet meer nodig als er gekozen wordt om een handmatig bedienbare rolstoel van een elektrische hulpaandrijving te voorzien. Met deze toepassing wordt het immers mogelijk om langer van een rolstoel gebruik te maken zonder dat hiervoor intensieve bewegingen moeten worden gemaakt. M’bility kan u als specialist in mobiliteitsvoorzieningen van een zeer geschikte elektrische aandrijving voor een rolstoel voorzien.

Rolstoelaandrijving om van de rolstoel gebruik te kunnen blijven maken

Met betrekking tot een elektrische rolstoelaandrijving om van de rolstoel gebruik te kunnen maken hebben we een bewuste keuze gemaakt voor de ZX-1 van het merk Spinergy. Dit merk staat vooral bekend om het leveren van wielen voor rolstoelen. Daarnaast hebben ze de rechten gekocht van de ZX-1, een concept dat ontwikkeld is door Pat Tallino. Dit is een techneut/ontwerper die zelf al 20 jaar in een rolstoel zit. Hij ontwikkelde de ZX-1 op basis van zijn eigen dagelijkse ervaringen en in zijn ogen tekortkomingen aan andere hulp aandrijvingen.

Spinergy ZX-1 hulpaandrijving voor rolstoelen

De Spinergy ZX-1 is een hulpaandrijving voor rolstoelen met een vast frame (niet geschikt voor opvouwbare rolstoelen). De ZX-1 is voorzien van krachtige motoren die u moeiteloos naar de plaats van bestemming brengen. Het maakt hierbij geen verschil of u op het trottoir, een geasfalteerde weg, in het grasveld in uw tuin of door het park rijdt. U kunt uw rolstoel besturen met behulp van een joystick. De rolstoel heeft een maximumsnelheid van 6,5 km p/u.

De ZX-1 is op een zeer eenvoudige manier (door de innovatieve grijpklem en actuator) aan de rolstoel te bevestigen en te ontkoppelen. De ZX-1 past zich aan uw rolstoel aan en niet andersom! Zijn compacte, lichtgewichte en moderne vormgeving maken hem een lust voor het oog, maar nog belangrijker is de eenvoudige bediening die het mogelijk maakt om zonder enige hulp de ZX-1 te gebruiken.

Specificaties

  • Modern vormgegeven, optimaal wendbaar en eenvoudig in bediening.
  • Eenvoudig bedienbare joystick besturingsunit.
  • Kan zowel rechts- als linkshandig gebruikt worden en armleuningen zijn in lengte verstelbaar.
  • Veilig anti-kantel mechanisme.
  • Zonder of met weinig instelwerk geschikt voor de meeste vaste manuele rolstoelen.
  • Lucht gevulde rubberbanden voorzien van hoogwaardig profiel voor optimale prestaties.
  • 6,5 km p/u op zowel vlak als ruwer terrein.

Meer informatie of persoonlijk advies over een elektrische aandrijving voor een rolstoel

Heeft u behoefte aan informatie of persoonlijk advies over een elektrische aandrijving voor een rolstoel? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Onze medewerkers maken graag tijd voor u vrij om u over ons aanbod te informeren. We zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.